Just nu 20% rabatt på lackering av köksluckor!

Lackera köksluckor

Vi kan sprutmålar det mesta.

Vi erbjuder alltid kostnadsfri offert!

KLICKA HÄR
Freddy Viitala
Freddy Viitala
2023-11-25
Niels som har verksamheten är kanon och gör mycket bra jobb.
Henrik Helge
Henrik Helge
2023-10-12
Lämnade in gamla slitna köksluckor. Fick tillbaka dom 1 vecka senare som NYA..! mycke proffsigt och bra priser.
Laura V
Laura V
2023-04-01
Super professional work! I recommend it 100%, my kitchen doors look like new ones and super good price!
Nina L
Nina L
2022-10-31
Lämnade in äldre luckor. Blev fantastiskt fint resultat. Professionellt, svarar snabbt på mejl m.m Så nöjd!
Henrik Nilsson
Henrik Nilsson
2022-09-23
Bra kvalitet på arbetet. Tydlig prisbild och höll den lovade tiden. Är mycket nöjd, om liknande behov uppstår kommer jag garanterat vända mig hit igen
Kenth Eriksson
Kenth Eriksson
2022-09-15
Mycket bra, snabb, prisvärd service. Jätte fint resultat på köksluckor och lådor. Stort rekommenderas
Henrik Steéde
Henrik Steéde
2022-06-26
Bra jobb till bra pris.

Så fungerar det att lackera köksluckor och kök.

Behöver ni hjälp med lackering eller att måla om era köksluckor? Vi finns strax utanför Lund men hjälper även kunder i Malmö, Svedala, Staffanstorp, Ystad och Helsingborg. Genom att måla om era köksluckor blir de nästan som nya igen och ni får ett nytt och fräscht utseende på ert kök. Kontakta oss gärna redan idag för mer information!

Faner/klarlackad

En klarlackad köklucka räknas inte som fabriksmålad lucka. Den är i massivt trä eller fanerad och kan vara betsad, laserad eller trävit med en klarlack utanpå som skydd. Sådana luckor kräver nästan alltid att man bandputsar de trärena. Det är också vanligt att struktur och ådring döljer småsprickor i ytan som måste spacklas. En klarlackad lucka kräver därför mest underarbete av de tre olika lucktyperna om ytan ska vara slät.

 

Handmålad

Köksluckor som är handmålade kräver mer underarbete än fabriksmålade om man vill ha de helt släta. Det kan vara riktigt tidsödande, beroende på vilken typ av färg man använt sig av. Gamla oljefärger blir aldrig riktigt hårda i ytan och gör att slippappret snabbt blir igensatt. En sådan färg kan också vara känslig mot våra industrilacker.

Det kan uppstå s.k. krackeleringar. Är luckorna lackerade med vissa röda eller gula färger kan det uppstå blödningar, det betyder att den underliggande färgen går igenom den nya lacken och syns som mörka fläckar. För att undvika detta kan man göra på två sätt

  • Man bandputsar bort all gammal färg med ett 40 korns papper i en stor långbandsputs. Efter ett sådant ingrep är luckorna trärena och väldigt repiga. Det löser man genom att spruta 2-3 lager med tjock grundfärg och när den härdat utför en s.k. mellanslipning. Då täpper man igen alla eventuella porer som finns i luckan och de grova slipreporna försvinner. Sen fortsätter man med att grunda köksluckorna.
  • Luckorna slipas som normalt och innan man sprutar grundfärg på dem så lägger man ett lager vattenbaserad grundfärg så kallad spärrgrund. Det hindrar både luckorna från att krackelera och färg att blöda igenom. Efter vi sprutat på ett lager spärrgrund så grundar man köksluckorna som vanligt.

Aldrig ommålad/Fabrikslackerad

Först torkar man av luckorna så dom blir fria från smuts och fett. Sen slipas luckan. Det är viktigt att alla ytor slipas noga, så att den nya färgen får fäste. Slipningen görs både slipmaskin och för hand. Finns det skador på luckan spackla de med plastic padding. När spacklet har torkat och slipats är det dags för grundmålning.

Grundfärgen fyller små ojämnheter i ytan. Den är ett måste för att få ett bra slutresultat. När grundfärgen torkat har vi fått en bra grund att arbeta med. Nu slipas köksluckan igen med ett fint sandpapper återigen både för hand och med maskin. Sen är det dags för själva ytlackeringen, då lackeras först baksidan. När den har härdat vänder vi på luckan och målar framsidan.

Lackera köksluckor

Lackera köksluckor

Måla köksluckor för ett nytt fräscht utseende

Är ditt kök i behov av en förändring? På Arendal Inredningslackering specialiserar vi oss på att måla köksluckor, en tjänst som kan totalt förvandla utseendet på ditt kök till en bråkdel av kostnaden för en fullständig renovering. Att måla om köksluckor är ett kostnadseffektivt och miljövänligt sätt att ge ditt kök en helt ny stil och atmosfär.

Varför välja att måla om löksluckor?

Att måla om köksluckorna är ett utmärkt alternativ för dig som vill uppdatera ditt kök utan det stora projektet och kostnaden som en total köksrenovering innebär. Oavsett om du vill ha en modern, minimalistisk look eller en mer traditionell stil, kan en ny färg på köksluckorna göra underverk. Dessutom är det ett miljövänligt val eftersom det minimerar avfall.

Professionell målning för bästa resultat

På Arendal Inredningslackering har vi lång erfarenhet och expertis inom att måla köksluckor. Vi använder högkvalitativa färger och tekniker för att säkerställa ett hållbart och estetiskt tilltalande resultat. Vårt team arbetar noggrant och effektivt för att minimera störningar i ditt dagliga liv och vi står för en professionell finish som håller länge.

Anpassade lösningar för ditt kök

Varje kök är unikt, och därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar för att måla om köksluckor. Vi konsulterar med dig för att välja rätt färg och finish som matchar ditt köks design och din personliga stil. Vår process inkluderar grundlig förberedelse av ytor för att säkerställa att den nya målningen håller högsta standard.

Kostnadseffektiv köksförnyelse

Att välja att måla om köksluckorna är inte bara en estetisk investering utan också en ekonomiskt klok beslut. Det är ett prisvärt sätt att förnya ditt kök och öka värdet på ditt hem. Våra tjänster är utformade för att vara kostnadseffektiva och ger ett omedelbart lyft till ditt köks utseende.

Kontakta oss idag för att måla dina köksluckor

Är du redo att förvandla ditt kök? Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med att måla om dina köksluckor. Vi finns här för att ge ditt kök den uppdatering det förtjänar!

 

måla köksluckor

måla köksluckor

Hur lång tid tar det att måla om köksluckor?

Tidsåtgången för att måla om köksluckor varierar beroende på antalet luckor och den specifika processen. Vanligtvis kan du förvänta dig att projektet tar mellan 5 till 10 arbetsdagar.

Vilka färgalternativ finns tillgängliga för att måla om köksluckor?

Vi erbjuder ett brett utbud av färgalternativ, från klassiska nyanser till moderna färger. Vi kan även skapa anpassade färgblandningar för att matcha din specifika designvision.

Är det möjligt att måla om köksluckor utan att ta bort gångjärnen?

För bästa resultat rekommenderar vi att gångjärnen tas bort från luckorna. Detta för att komma åt att lackera även bakom gångjärnen.

Hur hållbart är resultatet av att måla om köksluckorna?

Vi använder högkvalitativa färger och lacker som är designade för att vara hållbara och tåla dagligt slitage. Med rätt skötsel och underhåll kan dina nymålade köksluckor se fantastiska ut under många år.

Kan jag använda köket under målningsprocessen?

Det går utmärkt att använda ert kök under tiden som vi arbetar med era köksluckor.

Vilken typ av färg använder ni för köksluckor?

Vi använder specifikt utvalda färger som är lämpliga för köksmiljöer, tvåkomponentsfärg för överlägsen finish och livslängd. Den är helt enkelt överlägsen vatten- och oljebaserad färg vad gäller slitage och hållbarhet.

Erbjuder ni garanti på ert arbete?

Vi har två års garanti på arbetet vi utför. Detta gäller inte underliggande eller dolda fel t ex gamla lagningar.

Är det miljövänligt att måla om köksluckor?

Ja, att måla om köksluckor är ett miljövänligt alternativ jämfört med att byta ut dem helt. Vi använder miljövänliga färger och metoder för att minimera miljöpåverkan.

Hur påverkar färgvalet slutresultatet?

Färgvalet spelar en stor roll i hur ditt kök kommer att uppfattas. Ljusare färger kan göra köket mer inbjudande och rymligt, medan mörkare toner kan ge en känsla av elegans och djup.

Kan ni reparera skador på köksluckorna innan målningen?

Absolut, vi kan utföra reparationer och förberedelser på köksluckorna innan målningen för att säkerställa ett jämnt och professionellt slutresultat.

Vilket underhåll krävs efter att köksluckorna har målats om?

Nymålade köksluckor kräver minimalt underhåll. Regelbunden rengöring med milda rengöringsmedel räcker för att hålla dem i gott skick. Vi rekommenderar att undvika hårda kemikalier eller slipande material.

Kan jag välja en annan färg eller finish än den ursprungliga?

Absolut, en av fördelarna med att måla om köksluckor är möjligheten att helt förändra deras utseende. Vi erbjuder ett brett utbud av färger och finishar att välja bland.

Vi erbjuder alltid kostnadsfri offert!

KLICKA HÄR