Just nu 20% rabatt på lackering av köksluckor!
Just nu 20% rabatt på lackering av köksluckor!

Lackera köksluckor

Vi kan sprutmålar det mesta.

Så fungerar det att lackera köksluckor och kök.

Behöver ni hjälp med lackering eller att måla om era köksluckor? Vi finns strax utanför Lund men hjälper även kunder i Malmö, Svedala, Staffanstorp, Ystad och Helsingborg. Genom att måla om era köksluckor blir de nästan som nya igen och ni får ett nytt och fräscht utseende på ert kök. Kontakta oss gärna redan idag för mer information!

Faner/klarlackad

En klarlackad köklucka räknas inte som fabriksmålad lucka. Den är i massivt trä eller fanerad och kan vara betsad, laserad eller trävit med en klarlack utanpå som skydd. Sådana luckor kräver nästan alltid att man bandputsar de trärena. Det är också vanligt att struktur och ådring döljer småsprickor i ytan som måste spacklas. En klarlackad lucka kräver därför mest underarbete av de tre olika lucktyperna om ytan ska vara slät.

 

Handmålad

Köksluckor som är handmålade kräver mer underarbete än fabriksmålade om man vill ha de helt släta. Det kan vara riktigt tidsödande, beroende på vilken typ av färg man använt sig av. Gamla oljefärger blir aldrig riktigt hårda i ytan och gör att slippappret snabbt blir igensatt. En sådan färg kan också vara känslig mot våra industrilacker.

Det kan uppstå s.k. krackeleringar. Är luckorna lackerade med vissa röda eller gula färger kan det uppstå blödningar, det betyder att den underliggande färgen går igenom den nya lacken och syns som mörka fläckar. För att undvika detta kan man göra på två sätt

  • Man bandputsar bort all gammal färg med ett 40 korns papper i en stor långbandsputs. Efter ett sådant ingrep är luckorna trärena och väldigt repiga. Det löser man genom att spruta 2-3 lager med tjock grundfärg och när den härdat utför en s.k. mellanslipning. Då täpper man igen alla eventuella porer som finns i luckan och de grova slipreporna försvinner. Sen fortsätter man med att grunda köksluckorna.
  • Luckorna slipas som normalt och innan man sprutar grundfärg på dem så lägger man ett lager vattenbaserad grundfärg så kallad spärrgrund. Det hindrar både luckorna från att krackelera och färg att blöda igenom. Efter vi sprutat på ett lager spärrgrund så grundar man köksluckorna som vanligt.

Aldrig ommålad/Fabrikslackerad

Först torkar man av luckorna så dom blir fria från smuts och fett. Sen slipas luckan. Det är viktigt att alla ytor slipas noga, så att den nya färgen får fäste. Slipningen görs både slipmaskin och för hand. Finns det skador på luckan spackla de med plastic padding. När spacklet har torkat och slipats är det dags för grundmålning.

Grundfärgen fyller små ojämnheter i ytan. Den är ett måste för att få ett bra slutresultat. När grundfärgen torkat har vi fått en bra grund att arbeta med. Nu slipas köksluckan igen med ett fint sandpapper återigen både för hand och med maskin. Sen är det dags för själva ytlackeringen, då lackeras först baksidan. När den har härdat vänder vi på luckan och målar framsidan.

Lackera köksluckor Malmö

Lackera köksluckor Malmö

Något du undrar över? Hör av dig!

Kontakta oss